Ennakkotestissä Papu -uutuusmakkarat

Tamperelainen seitantehdas Papu lanseeraa Vegemessut -tapahtumassa kaksi uutuutta.

Papu Bratwurst ja Papu Mexico -seitanmakkarat ovat kaksi täysin uudenlaista tuotetta yhtiön valikoimassa. Bratwurstin esikuvana toimii tietenkin saksalainen braatwursti ja Mexicon makumaailma viittaa Väli-Amerikan suuntaan. Erikoisia uutuuksista tekee niiden uudenlainen hyvin autenttisen tuntuinen kasvipohjainen kuori. Mexicon tuoteselosteessa mainitut juusto ja kerma ovat keinotekoisia aromeja, eli tuote sopii kasvipohjaiseen ruokavalioon.

Valmistimme makkarat pannulla oljyssä varovasti paistaen. Varsinaista valmistusohjetta ei pakkauksesta löytynyt. Molemmat makkarat paistuivat kauniisti, mutta liikaa ruskistamista tai polttamista pitää varoa, sillä palanut kuori muuttuu varsin sitkeäksi.

Teimme makkaroille seuraksi perinteisiä ruotsalaistyylisiä uuniperunoita äidiltä oppimallani reseptillä. Vastapainona tuhdille perunalle ja seitanille lisäsin annoksiin raikasta kirpakkaa raastesalaattia.

Uuniperunat:

Jauhoisia perunoita

Öljyä

Suolaa

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen Pese perunat harjalla ja halkaise ne sivusuunnassa. Asettele perunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylös. Leikkaa terävällä veitsenkärjellä leikkupinnoille viiltoja haluamaasi muotoon. Voitele leikkuupinnat öljyllä ja ripottele päälle hyvää suolaa. Paista uunissa puolisen tuntia, tai kunnes pintaväri on hyvä.

Teksti ja kuva: Mikko Hentunen

Mikko Hentunen

Vegelän admin