10 minuutin ateria #1

Vegelän reseptillä valmistat herkullisen pasta-aterian kymmenessä minuutissa.

Kiireessä ei ole kivaa valmistaa ruokaa, mutta välillä vaihtoehtoja ei ole. Alla olevalla 10 minuutin ateria -reseptillä homma hoituu nopeasti ja silti mausta tinkimättä. Kokoa ainesosat pöydälle valmiiksi ja eikun kokkaamaan!

Ainesosat:

Alle 10 minuutin spagettia (esimerkiksi Knorr spinach spaghetti)

1,5 dl soijarouhetta

1 prk tomaattimurskaa

1/3 tuubia (n. 70g) tomaattipyrettä (voit korvata pyreen töräyksellä ketsuppia)

Sipuli- ja valkosipulijauhetta (voit käyttää myös hodareihin tarkoitettua paahdettua sipulia purkista)

Oreganoa tai basilikaa

15 oliivia viipaloituna

Hyvää oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

Tilkka vettä

Ohje:

Kiehauta vedenkeittimellä 1 1/2 litraa vettä kapeaan kattilaan. Turvota samalla soijarouhe lautasellisessa vettä. Laita spagetti kiehumaan, Muista sekoitella sitä silloin tällöin, jotta spagetit eivät tartu toisiinsa. Kaada valutettu ja kuivemmaksi paineltu soijarouhe pannulle ja paahda sitä hetki. Lisää sekaan tomaattimurska, pyre, hyppysellinen suolaa, pippuria sekä maun mukaan sipuli- ja valkosipulijauhetta. Lisää tilkka vettä keittimestä ja nosta kastike kiehuvaksi. Kastike saa olla aika paksua, koska ylimääräistä haudutusaikaa ei paljoa ole. Parin minuutin päästä kaada sekaan oliivit ja yrtit. Sekoita. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Anna kastikken porista kunnes pasta on valmis.

Kaada kypsä pasta lävikköön ja annostele siitä lautaselle. Valuta pastan päälle varovasti pieni tilkka oliiviöljyä ohuena norona. Kaada pastan päälle kauhallinen kastiketta. Voit koristella ja tuunata annoksen vielä tuoreilla yrteillä ja vaikkapa vegaanisella parmesanilla. Kutsu väki syömään.

Voit helpottaa kiireessä kokkailua valmistamalla isompia määriä lisukkeita, kuten pastaa, riisiä tai perunaa ennakkoon. Säilytä valmiiksi kypsennetyt lisukkeet jääkaapissa rasiassa. Valmiin pastan saat irtoamaan toisistaan kaatamalla sen hetkeksi tilkkaan kiehuvaa vettä ja siivilöimällä. Kiehuva vesi lämmittää pastan samalla.

Artikkeli sisältää tuotesijoittelua.

Teksti ja kuvat: Mikko Hentunen

Mikko Hentunen

Vegelän admin