Juhannuksen juomavinkit
Vegelän drinkkivinkit juhannuksen viettoon.
Juhannus lähestyy kovaa vauhtia. Juhlimiseen kuuluu monesti herkuttelun ohella myös juomien siemailua. Vegelän koekeittiössä syntyi kolme helppoa ja raikasta vegaanista keskikesän juomareseptiä. Ota juhannuksen juomavinkit talteen ja kokeile.
Vegelän long drink (0,5 l)
Ainesosat:
Greippilimua
Tuoretta sitruunamelissaa
1/2 lime
Palanen tuoretta inkivääriä
Jäitä
Kaada greippilimu varovasti korkeaan lasiin tai tuoppiin. Laita kuorittu pala inkivääriä puhtaaseen valkosipulipuristimeen ja purista muutama teelusikallinen mehua juoman sekaan. Vanhasta inkivääristä on vaikea saada mehua ulos ja se on usein karvasta maultaan, joten käytä tuoretta inkivääriä tai valmista uutetta. Lisää joukkoon ruokalusikallinen limen mehua. Nypi ja murskaa sormin 5-6 sitruunamelissan lehteä ja lisää ne juomaan. Sekoita varovasti lusikalla ja lisää lasiin jäitä. Laita juomaan koristeeksi vielä limeviipale ja drinkkisi on valmis nautittavaksi. Jos haluat juomasta alkoholisen version, korvaa inkivääri lorauksella giniä.
Juhannusminibooli (0,5 l)
Boolijuomat tarjoillaan yleensä kulhosta kauhalla, mutta pienemmällä porukalla juhannusta juhliville juoman voi tehdä pieneen kannuun.
Ainesosat:
Appelsiinimehua
Mustikoita
Tuoretta inkivääriä
Jäitä
Kaada appelsiinimehu kannuun. Lisää joukkoon teelusikallinen inkivääriä valkosipulipuristimella. Sekoita. Lisää joukkoon mustikat. Yhden tai kaksi mustikkaa voi rikkoa varovasti ja pudottaa mukaan lasiin. Se tuo booliin mukavasti väriä. Lisää jäät ja nauti kylmänä. Jos haluat boolista alkoholisen version, lisää joukkoon loraus vodkaa.
Vegelän mojito
Mojito on yksi maineikkaimmista kesäisistä drinkeistä. Se valmistuu käden käänteessä tällä ohjeella.
Ainesosat:
1/2 lime
Ruokokidesokeria
Tuoretta inkivääriä
Tuoreita mintunlehtiä
Soodavettä tai suolatonta kivennäisvettä (esimerkiksi Novelle)
Jäitä
Kaada teelusikallinen ruokokidesokeria ja ruokalusikallinen limen mehua korkean lasin pohjalle. Purista valkosipulipuristimella teelusikallinen inkiväärin mehua mukaan. Lisää soodavesi ja jäät. Koristele drinkki mintun lehdillä. Jos haluat juomasta alkoholisen version, korvaa inkivääri lorauksella vaalee rommia ja sekoita.
Teksti ja kuva: Mikko Hentunen