Testissä Gold&Green vegeleike

Vegelän koekeittiössä testaillaan uusia tuotteita ja makuja. Ensimmäisen jakson uutuutena Gold&Green vegeleike.

Nyhtökauran kehittäjänä paremmin tunnettu Gold&Green on tuonut kauppoihin pirteän vegaanisen uutuuden. Leivitetty fileen mallinen pihvi hakee ulkomuodollaan siiven ja wieninleikkeen suuntaa ja yhtäläisyyksiä kieltämättä löytyy. Testikappaleet paistettiin pannulla öljyssä hitaasti rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Gluteeniton hyvä korppujauhoseos (mukana riisijauho, kikhernejauho, maissitärkkelys, dekstroosi) pysyy montaa verrokkia paremmin pihvin päällä, eikä murustu pahemmin edes pannulla. On hienoa nähdä, että tähän on panostettu, sillä huono leivitys pilaa helposti ainakin valmiin ruuan ulkonäön. Hienona lisänä leikkeen massaan on lisätty myös vitamiineja (riboflaviini (B2), B12, D2) sekä rautaa ja jodia. Hintakaan 3,50 € ei ole pahimmasta päästä.

Gold&Green vegeleike pannulla

Itse pihvi on myös gluteeniton sekä hernepohjainen ja sillä on hyvä suutuntuma. Herneen maku ei puske läpi lainkaan ja massan maku on miellyttävä, jättäen varaa omalle suolalle ja muille mausteille. Gold&Greenin -tuotesivuston paisto-ohjeet hiukan vaihtelevat, mutta itse paistoin pihviä rypsiöljyssä pannulla keskilämmöllä noin 12 minuuttia silloin tällöin käännellen. Valmiin pihvin päälle valutin hiukan limen mehua. Tein leikkeen seuraksi yrttisen pikaisen voi-kermakastikkeen ja ranskalaisia perunoita.

Kastike kahdelle (n. 5 min):

Kasvimargariinia

Kasvikermaa

1 pieni salottisipuli

Kasvisliemijauhetta tai kuutio

Rosmariinia

Rosé- ja mustapippuria

Suolaa

Kuumenna 1 rkl suolaista kasvimargariinia (Eleplant tms) pienessä kastikekattilassa. Lisää joukkoon 1 peukalonkokoinen silputtu salottisipuli, ripaus kasvisliemijauhetta tai pieni pala liemikuutiota, ripaus rosépippuria, rosmariinia ja mustapippuria. Kuullota hetki ja lorauta mukaan reilun desin verran kasvikermaa ja tilkka vettä. Sekoita ja anna keittyä hiukan kasaan. Kastike saa jäädä melko ohueksi. Lisää lopuksi vielä tarvittava suola. Voit halutessasi siivilöidä salottisipulin pois ja lisätä sitä kasaksi leikkeen ja kastikkeen päälle. Tarjoa leikkeen päällä kuumana.

Teksti ja kuvat: Mikko Hentunen

Mikko Hentunen

Vegelän admin