Muu uudistaa makumaailmaansa

Meeat uudistaa Muu -tuotesarjaansa ja tuo markkinoille mielenkiintoisia uutuuksia.

Suomen suurimpiin vegetuotevalmistajiin lukeutuva Meeat vaihtoi jo viime kesänä yhtiön makkaroiden ja nakkien koostumusta. Moni ennen vehnäpohjainen tuote on nyt valmistettu herneproteiinista. Tämänhetkiset Muu -makkaratuotteet saavat rinnalleen myös kokonaan uuden soijattoman ja gluteenittoman Maggarat -tuoteperheen.

”Pyrimme siihen, että kaikki voisivat nauttia tuotteistamme ilman vaaraa allergisoivista ainesosista. Uudet Maggarat ovat gluteenittomia ja soijattomia, kuten myös nyt myynnissä olevat. Nakki ja chorizonakki jatkavat vielä sellaisenaan, eli sisältävät herneproteiinia ja fermentoitua härkäpapua kuten makkaratkin. Uusien ja nykyisten makkaroiden suurin ero on siinä, että uusien makkaroiden rakenne on todella paljon parempi ja maku huumaava. Makuina kauppoihin tulevat perusmakkara, savuchili ja bratwurst. Myös vanhat makkarat jatkavat vielä ainakin kesän ajan uusien rinnalla”, kertoo Meeatin myynti- ja markkinointijohtaja Mari Lilja.

Muu hotdog-nakki ja valmishodari tulivat kauppoihin joulun alla 2023. Molemmat aiheuttivat kuhinaa somen vegeryhmissä, koska kontrasti aiempiin Muu-nakkeihin oli niin suuri. Vegaaneja ilahduttaa myös tieto siitä, että kananmunaa sisältänyt Muu-nuggetti sai uuden muodon vegaanisena ja gluteenittomana.

”Gluteenittomuus on nykyään trendi ja tahdomme, että voimme tarjota hyviä vaihtoehtoja myös heille, joille tuotteen vehnättömyys on tärkeää. Vanha nuggetti oli myös ainoa, joka ei ollut kasvipohjainen ja halusimme, että meidän kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Lisäksi saimme tuotteelle maissia sisältävän paneroinnin jolloin tuotteesta tuli myös gluteeniton. Nuggetin raaka-aineena käytetään meidän itse Kannuksen tehtaalla fermentoimaa härkäpapua jolloin tuote on myös erittäin vatsaystävällinen herkullisen maun lisäksi. Kesäuutuutena tuomme markkinoille myös MUU Rapea Kanattoman leikkeen, jossa on tuo nuggetista tuttu herkullinen massa ja paneeraus. Tuote soveltuu oivallisesti kesän herkkuihin, kuten salaatteihin ja burgerin väliin”, kertoo Lilja.

Meeat lanseerasi taannoin myös täysin uudet fermentoidusta härkäpavusta valmistetut murut ja palat. Maustamaton fermentoitu Fava -härkäpapumuru ja pala sopivat hyvin kaikenlaiseen ruuanlaittoon smoothieista laatikkoruokiin ja pihveihin. Tuotteita on myynnissä kaikissa tukuissa ja toivon mukaan tuote tulee myyntiin myös kauppoihin.

”Härkäpavulle tyypillinen karvas maku on saatu poistettua kokonaan fermentointimme ansiosta jolloin tuote on erittäin miellyttävän makuinen. Fermentoinnin ansiosta Fava on myös hellä vatsalle ja se on saanut myös Sydänmerkin”, kertoo Lilja ylpeänä.


Uudet Muu -tuotteet kaupoissa 16.4. alkaen kautta Suomen.

Teksti: Mikko Hentunen

Kuva: Meeat

Mikko Hentunen

Vegelän admin