Resepti: Uunijuurekset

Syksyn väreissä loistavat ja maistuvat uunijuurekset ovat mainio ja ruokaisa lisuke lähes mille vain.

Syksy on saapunut ja kelit alkavat viiletä siihen malliin, että korvaläpät ja hanskat on kaivettava kaapista. Ruokapuolella syksy on tuhdimpien aterioiden aikaa, sillä ihmisen pitää saada itsensä talvikuntoon. Uunijuurekset valmistuvat suhteellisen vaivattomasti ja suuri osa vamistusajasta meneekin odotellessa, jolloin voi keskittyä muihin hommiin. Syksyinen vegaaninen perunalisuke on myös perheen lasten suosikki.

Ainesosat:

4-6 perunaa

4-6 porkkanaa

1/2 (pieni) lanttu

Timjamia

Rosmariinia

Suolaa

Oliiviöljyä

Valmistus:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori porkkanat, perunat ja puolikas lanttu ja huuhtele ne. Pilko juurekset kuvan mukaisiksi noin 3-4 cm paloiksi. Kumoa ne reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa, rosmariinia ja timjamia. Lorota päälle oliiviöljyä ja sekoita ainekset puhtain käsin kääntelemällä, kunnes kaikissa viipaleissa on öljy-yrttiseosta.

Paista juureksia uunissa reilu puoli tuntia, kunnes ovat mukavasti ruskistuneet. Tarjoa kuumana makkaran, pyöryköiden tai vaikkapa Vegelä Seitan Blockin kanssa.

Teksti ja kuvat: Mikko Hentunen

Mikko Hentunen

Vegelän admin