Rouskewrappi eli crunchwrap
Vaikka crunchwrap onkin Taco Bellin tuotemerkki, on sen tyyppisistä pannulla tai grillissä paistetuista rouskuvista tortillaruuista tullut viimeaikoina suosittu kotikokkien ruokalaji. Tämän kaltainen wrappi on kätevä syödä käsin, ja se antaa lisää tilaa täytteille tavalliseen burritorullaan verrattuna. Valmistat tämän herkun samoista raaka-aineista kuin burritonkin, ainoana erona rouskuvan purutuntuman tuovat maissilastut eli tortillasipsit.
Voit täyttää vegaanisen crunchwrapin haluamallasi tavalla burritojen tapaan. Meillä salaatti oli lisukeena, joten tein wrapin täytteeksi seitanpohjaisen paksun tomaattikastikkeen. Tortillalettujen on hyvä olla suurikokoisia, koska wrappiin tarvitaan kaksi tortillaa, yksi iso ja toinen pienempi. Pienemmän tortillan saa helposti leikattua isommasta. Viisaalla leikkauksella yhdestä isosta saa kaksi pienempää.
Crunchwrapin kasaaminen vaatii hiukan vaivaa ja tarkkavaisuutta.
Tee täytteistä ison tortillan keskelle kasa. Jätä reilusti tilaa reunoihin. Jos laitat wrappiin salaattia tai muita raakoja ainesosia, sijoita ne alimmaiseksi. Päälle vielä ripaus juustoa ja muutama maissilastu.
Aseta pienempi tortillapala täytekasan päälle.
Taittele isomman tortillan reunat laskoksina pienemmän päälle, kunnes kaikki taitokset on tehty.
Siirrä crunchwrap varovasti lastan avulla kevyesti öljytylle keskikuumalle pannulle ja paista laskokset kauniin ruskeiksi. Varsinkin vehnäpohjaiset tortillaletut palavat helposti, joten vahdi paistopintaa kurkistamalla lastan avulla. Kun taiteltu puoli näyttää hyvältä, käännä wrappi ympäri ja paista toista puolta hetki. Jos wrapissa on salaattia tai muuta kylmää, voit jättää sileän puolen paistamatta.
Nauti rouskewrappi lämpimänä!
Teksti ja kuvat: Mikko Hentunen