Vegania Catering – rakkaudella lautaselle
Pirkanmaalainen Vegania Catering päivitti toimenkuvansa vastaamaan paremmin asiakaskunnan toiveita.
Kesällä 2017 perustettu Vegania Catering on monelle paikalliselle tuttu paitsi ruokien, mutta myös yrityksen johtajan Minna Honkamäen kautta. Julkaisumme Tampereen kirjeenvaihtajanakin tunnettu vegeaktiivi Honkamäki on selkeästi innoissaan pitopalvelun uudesta tulemisesta parin taukovuoden jälkeen. Koronavuodet pakottivat yrittäjän laittamaan toiminnan seisomaan, mutta nyt viimein aika oli kypsä yhtiön uudelle tulemiselle.
Asiakkaat
”On mahtavaa päästä taas tekemään sitä mistä itse eniten nautin, eli luomaan vegaanisia ateriakokonaisuuksia asiakkailleni. Yksityshenkilöt, yhteisöt, yhdistykset ja firmat ovat pääasiallista asiakaskuntaani, mutta toteutan myös esimerkiksi häätarjoiluja isoihinkin tilaisuuksiin. Muutaman lisäkäden kanssa jopa sadan hengen häät hoituvat hyvin. Jokainen yksityistilaisuus suunnitellaan asiakkaan kanssa tarkkaan. Olen ruokkinut myös nk. metsäkeikoilla raivausporukoita kahden vuoden ajan. Pyrin skaalaamaan toimintaamme kysynnän ja tarpeiden mukaan”, Honkamäki kertoo.
Erityisruokavaliot yhä suuremmassa roolissa
Vuonna 2025 ruokavaliot vaihtelevat ja spesifimmätkin toiveet tulee ottaa huomioon kokonaisuuksia rakennettaessa.

”Vegaanisuuden lisäksi ruokia ja tarjottavia on tilattu gluteenittomina, sipulittomina, pähkinättöminä ja niin edelleen. Erityisruokavalioihin ja elintarviketurvallisuuteen pitää nykyisin kiinnittää paljon enemmän huomiota, kun ennen vanhaan pitopalvelun pyörittämiseen saattoi riittää pelkkä hygieniapassin omaaminen ja halu laittaa ruokaa. Esimerkiksi keliaakikolle vaarallisen kontaminaation torjunta otetaan aina vakavasti ja pyrinkin noudattamaan aina pilkuntarkasti asiakkaiden tilauksia”, Honkamäki selventää.
Pandemia muutti toimintatapoja
”Asiakaspalautteen mukana kuvioihin astui myös ruokien tilaaminen kotiinkuljetuksella. Yksi pitkäaikaisimmista asiakkaistani vinkkasi tästä. Samoihin aikoihin muutkin kuljetuspalvelut alkoivat yleistyä markkinoilla. Tämä uusi toimintatapa tuli erittäin tärkeäksi koronarajoitusten aikana, jolloin ravintolat olivat kiinni, eikä voinut käydä ulkona syömässä” Honkamäki kertoo.

Uusi tuleminen
Vaikeiden vuosien aikana Honkamäki keskittyi miehensä Jukan kanssa perheyhtiön muihin toimialoihin kuten kiinteistöpalveluihin. Vegania Catering pysyi kuitenkin koko ajan mielessä.
”Voimaannuin usean eri asian loksahdettua paikoilleen ja niin teimme yhtiömuodon muutoksen tämän vuoden tammikuussa. Siinä samalla Vegania Catering rekisteröitiin uudelleen. Liityimme samalla Pirkanmaan Yrittäjät ry:hyn. Lähdin uudestaan liikkeelle pienellä vaihteella asiakaskuntaa uudelleen kartoittaen ja toimintani kulmakivi, eli viikkomenut pyörivät nyt jo kolmatta viikkoa. Ideana on, että julkaisen viikoittaisen menun, josta asiakas tilaa minimissään yhden kilogramman ruokaa. Hän voi itse valita mieleisensä yhdistelmän viikkomenun vaihtoehdoista. Toimituspäivät vaihtelevat viikoittain, mutta niitä on yleensä kahtena päivänä. Maksu käy kätevästi pankkikortilla toimituksen yhteydessä”, Honkamäki summaa.
cateringvegania@gmail.com
P. 0449725375
Teksti: Mikko Hentunen
Kuvat: Minna Honkamäki / Vegania Catering