10 minuutin ateria #2

Herkullinen couscous-salaatti on helppo ja täyttävä kesäherkku joka valmistuu käden käänteessä.

Kun kiire yllättää ja makaroninkin keittäminen vie liikaa aikaa, on syytä kääntyä couscousin (kuskus) puoleen. Durum-vehnästä jalostettu vegaaninen lisäke valmistuu muutamassa minuutissa ja soveltuu monenlaiseen ruuanlaittoon. Vegelän Couscous-salaatti maistuu sekä kylmänä, että lämpimänä. Reseptistä saa 4 annosta. Esimerkin couscous on esikypsennetty.

Ainesosat:

2 dl couscousia (esim Rainbow)

2 dl vettä

1/2 tl kasvisliemijauhetta tai 1/4 liemikuutio

Suolaa

Jeeraa (juustokumina) jauheena

(Rypsi)öljyä

200 g herne-maissi-paprikaa (1 pussi)

100 g kasviproteiinia (esim Härkis)

Valmistus:

Kaada 2 dl vettä kannelliseen kapeaan kattilaan. Laita sekaan 1 tl öljyä ja 1/2 tl liemijauhetta (tai 1/4 kuutio). Mittaa valmiiksi 2 dl couscousia ja kun vesi kiehuu, kaada ne veden joukkoon. Sekoita nopeasti kiehuvana ja siirrä pois levyltä. Peitä heti kannella ja anna turvota 5 minuuttia kurkkimatta kannen alle.

Turpoamisen aikana kaada paistinpannulle Härkis ja herne-maissi-paprika sekä hiukan öljyä. Paista 2-3 minuuttia ja lisää joukkoon reilu hyppysellinen suolaa sekä 1 tl jeeraa.

Avaa couscous-kattilan kansi, kaada couscousin päälle 1 rkl öljyä ja sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi. Lisää couscous tämän jälkeen pannulle ja sekoita hyvin muiden ainesten joukkoon. Voit lisätä halutessasi suolaa, jeeraa, tulisia kastikkeita tai muita mausteita, mutta mausteet voi lisätä myös aterian yhteydessä kukin itse.

Couscous-salaatti on nyt valmis tarjottavaksi. Lautaselle voi lisätä kuvan tapaan värikkäitä kasviksia ja oliiveja.

Teksti ja kuva: Mikko Hentunen

Admin

Vegelän admin