Ellan unelma – osa 2

Syksyllä säilöimme satoherkuista luumujuoman kylmää talvea ja seuraavaa kesää silmällä pitäen. Tässä reseptin jatko-osa.

Vegelän ystäväpiiristä löytyy monenlaista taitajaa ja helsinkiläinen Tsygän Tehdas on yksi mielenkiintoisimmista. Tehtaalta vinkattiin mainio tapa käyttää puutarhan luumuja tai kriikunoita. Ellan unelma säilöö puutarhasadon parhaat jatkokäyttöä varten.

4 kk kaapissa

Katso alkuperäinen Ellan unelma -resepti täältä. Tsygän tehdas olkaa hyvä:

”Juoman levättyä nyt nelisen kuukautta purkeissa, laitamme ne pulloon. Vanhojen luumujen ja kriikunoiden sekaan laitoimme seuraavia ainesosia:”


1 dl ruokosokeria (esim. Dansukker)


2 tl vaniljauutetta


1-1,5 litraa vodkaa


”Nyt Ellan unelma -purkit unohdetaan ainakin puoleksi vuodeksi kaapin pimeimpään nurkkaan. Kesällä sitten ollaan viisaampia. Suurin osa nesteestä laitettiin pulloon ja sit noissa lasipurkeissa on nesteen mukana niitä hedelmiä. Hedelmät on siis syötäviä ja toimii hyvin esim vaniljajäätelön tai kermavaahdon jossa on vaniljaa ja kanelia kanssa”, Tehtaalta vinkataan.

Pullotettu Ellan unelma

Kuvat: Miikka Uunila ja Ella Haapalinna

Teksti: Mikko Hentunen ja Miikka Uunila

Admin

Vegelän admin