Toppisen kiusaukset #1
Uusi julkaisija Jari Toppinen aloittaa Vegelän ruokatoimittajana tänään!
Toppisen kiusaukset -palstan ensimmäinen ateriakokonaisuus olkaa hyvä!
”Koska oon tunnetusti hyvin vaatimaton niin voin kertoa että tein parhaan makaroonilaatikon! Ajankohtasta ois heittää joku magarooni-vitsi vaan maga voi painua vittuun.
Ihan alkajaisiksi ostin isomman vuoan ku mua on vaivannu tuo pienempi jo kauan. Tämän voi ehkä tehä silti pienempäänki. Ehkä!
Ekaksi pilkoin herkkisieniä sopivan kasan ja heitin kuivalle pannulle nihkeileen ja sillä välin leikkelin punasipulia, valkosipulia ja ison tuoreen jalapenon. Ku sienet anto periksi niin perään öljyä; mustapippuria, kurkumaa, savupaprikaa, oreganoa ja juustokuminaa silleen ettei jää ainakaan vajaaksi.

Ku ne alko olemaan ihan jees niin kippasin sekaan pari pussia Muun jauhista ja paistelin menemmää. Jossain vaiheessa heitin sekaan soijakastiketta, dijonia ja srirachaa ettei varmasti jää naama kuivaksi syödessä.
Ihan lopuksi pilkoin vähä paprikaa sekaan. Kyllä se löysäksi tuolla keittyessä menee, mutta kaikkea ei voi saada.
Sitte laitoin vettä kiehuun ja sekaan pari kasvisliemikuutiota.
Uuni kahteensatan. Kirjotusvirhe oli tahallinen.
Sitte ku pannulla näytti ookoolta niin pussi makaroonia vuokaan, pannulta mössöt perään, purkki pippurikaurakermaa ja kasvislientä niin että koko laiton peittyy sopivasti.
Tässä vaiheessa mietin että käykö nesteen kans na vanhanaikaset eli jää veteläksi niin totesin ettei oo semmosta paikkaa mistä ei punaset linssit pelastais ja kippailin niitä ookoosti sekaan. Kuivana. Ei ne muuten ime.
Sitte roiskasin vielä ravintohiivaa ja sekottin ja heitin uuniin 50 minsaksi. Ehkä 40 minsan kohalla laitoin vuustoraasteen päälle ja uuniin takas. 50 minsan kohalla laitoin uunin kiinni ja annoin olla vielä reilun kymmenen minsaa siellä leppäilemässä.”
Kommentointi on auki. Kirjaudu sisään täältä! Vegelän tekninen tuki pyrkii saamaan artikkeleihin tykkäsnappulan pikimmiten!
Jari Toppisen aiempia vegaanisia julkaisuja löydät Vegaaniset kasvisruuat –ryhmästä Facebookissa.
Teksti: Jari Toppinen ja Mikko Hentunen
Kuvat: Sami Kettunen (artikkelikuva), Jari Toppinen (ruuat)
Hyvän näköstä ruokaa. Upea ohje