Viiden minuutin pikawokki
Makin ja Nakkaran ohjeella valmistuu herkullinen pikawokki vain viidessä minuutissa.
Vegelässäkin on joskus kiirettä ja silloin ruuanlaiton on sujuttava pikaisesti. Nakkosten pikawokki on edullinen ja se on helppo valmistaa kotona ilman monimutkaisia välineitä. Koko annoksen hinnaksi (kahdelle) tulee noin 3 euroa.
Ainesosat kahdelle:
Riisinuudelia
Lidlin valmiiksi maustettua tofua (tai muuta nopeasti paistuvaa maustettua tofua)
Wokkivihanneksia pakasteena esim. Rainbow Oriental Style Wok Mix
Sweet chili -kastiketta
Soijakastiketta tai suolaa
Valmistus
Ota ainesosat valmiiksi pöydälle ja laita kattilaan vettä, kunnes pinta on noin 3cm korkeudella. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Veden saa kiehumaan nopeammin, jos käyttää vedenkeitintä. Pilko sillä välin tofu kuutioiksi. Jos tofun pakkauksessa on runsaasti nestettä, poista se ensin Nakkaran tofunkuivausvinkillä. Paista tofukuutioita pannulla tilkassa öljyä tai muuta rasvaa. Kun nuudelien keitinvesi vesi kiehuu, ota kattila pois levyltä ja pudota riisinuudelit veteen. Laita kattilan kansi kiinni ja anna nuudelien turvota kannen alla ilman kiehumista.
Kun tofukuutiot ovat saanet hyvän värin, lisää pannulle kourallinen pakastewokkivihanneksia, iso töräys sweet chili -kastiketta ja 2-3 ruokalusikallista vettä. Sekoita ja paista kunnes neste on hiukan ohuempaa, kuin chilikastike alun perin.
Sekoita riisinuudeleita, jotta ne irtoavat toisistaan ja valuta vesi pois. Lisää nuudelit pannulle ja sekoita ne muihin aineksiin. Lisää soijakastiketta tai muuta suolaista kastiketta, kunnes suolan määrä on hyvä. Jos haluaa mausta tujumman, voi päälle lisätä chiliä tai muuta oman maun mukaan. Wokki syödään heti.
Riisinuudeli tarttuu helposti yhteen valutuksen jälkeen. Jos klimppi on jo syntynyt voi nuudelit laittaa takaisin kattilaan ja lorauttaa päälle hiukan kuumaa vettä. Varovasti atuloilla tai haarukalla sekoittaen klimpin pitäisi aueta. Riisinuudeli on myös mainio lisuke rulliin bowleihin ja salaatteihin. Kypsänä se säilyy jääkaapissa ja on valmista heti käytettäväksi.
Wokkiin saa lisätunnelmaa käyttämällä syömiseen kuppeja sekä syömäpuikkoja ja kuuntelemalla syödessä vaikkapa itämaista musiikkia!
Teksti ja kuva: Mikko Hentunen